Συνήθη προβλήματα δέρματος

Στο δερματολογικό ιατρείο   θα βρείτε μέσα από μία ευρεία γκάμα θεραπειών, την κατάλληλη για τα πιο συχνά δερματολογικά/αισθητικά προβλήματα που σας απασχολούν όπως ραγάδες , Κυτταρίτιδα , ουλές ακμής , αντιγήρανση , Ευρυαγγείες και υπερτροφικές ουλές Παρακάτω αναφέρουμε τα κυριότερα και πιο δημοφιλή.

Αντιγήρανση

Η γήρανση, τόσο ενδογενής (χρονο-γήρανση, ορμονική), όσο και η εξωγενής (φωτογήρανση) είναι μη αποδεκτή και η πρόληψή της αποτελεί μέριμνα τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών.

Οι σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης περιλαμβάνουν:

• Τοπικά σκευάσματα: κρέμες που περιέχουν τρετινοΐνη, ΑΗΑ, βιταμίνη C και Ε, υαλουρονικό οξύ.
• Χημικά πήλινγκ.
• Αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP).
• BOTOX.
• Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.
• Laser resurfacing (fractional CO2). Το laser fractional δρα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προκαλεί ενεργοποίηση των ινοβλαστών για να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Το αποτέλεσμα είναι δέρμα σφριγηλό, μείωση των ρυτίδων, απάλυνση των ουλών ακμής.
• Μεσοθεραπεία.
• Microneedling.
• Microdermabration.

Οι παραπάνω θεραπείες συνδυάζονται για να έχουμε το βέλτιστο επιθυμητό αποτέλεσμα σε εξατομικευμένα πρωτόκολλα ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Aντιμετώπιση μελαγχωματικών βλαβών

Οι δυσχρωμίες αποτελούν σύνηθες πρόβλημα κυρίως μετά τους καλοκαιρινούς μήνες με την αυξημένη έκθεση στον ήλιο, αλλά και μετά την εγκυμοσύνη. Ευτυχώς, στη θεραπευτική φαρέτρα υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι και συνδυασμοί τους σε εξατομικευμένα πρωτόκολλα, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενούς.

Μπορούν να εφαρμοσθούν χημικά πήλινγκ, microneedling και laser.

Αντιμετώπιση ουλών ακμής

Οι ουλές που καταλείπονται μετά από την ακμή αποτελούν σοβαρό αισθητικό πρόβλημα σε εφήβους και ενήλικες, άνδρες και γυναίκες. Η θεραπεία τους έγκειται στην εφαρμογή μεσαίου βάθους ή βαθιών χημικών peeling, PRP, microneedling και στο fractional laser CO2.
O συνδυασμός των παραπάνω μεθόδων ενδείκνυται σε σοβαρές περιπτώσεις.

Υπερτροφικές ουλές-Χηλοειδή

Οι υπετροφικές ουλές και τα χηλοειδή μπορούν να εμφανιστούν μετά από τραυματισμό ή στις τομές των χειρουργικών επεμβάσεων. Η παρουσία τους ενοχλεί αισθητικά τον ασθενή. Η θεραπεία τους μπορεί να γίνει με αρκετές μεθόδους, ενδοβλαβικές εγχύσεις ουσιών, κρυοθεραπεία ή συνδυασμό τους.

Ραγάδες

Οι ραγάδες αποτελούν από τα πιο δύσκολα δερματικά προβλήματα για την επίλυσή τους. Οι διαθέσιμες μέθοδοι είναι microneedling, fractional laser CO2, PRP καθώς και συνδυασμός τους ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Ευρυαγγείες

Οι αγγειακές βλάβες του σώματος και του προσώπου αντιμετωπίζονται άριστα με τη χρήση laser (Nd:YAg, PDL) και με σκληροθεραπεία.

Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα, «όψη φλοιού πορτοκαλιού» προκαλείται από ανομοιογενή κατανομή των λιποκυττάρων στον συνδετικό ιστό, κακή αιματική και λεμφική κυκλοφορία, και κατακράτηση νερού. Είναι εμφανής σε γλουτούς, μηρούς, γόνατα.

Η αντιμετώπισή της αποτελεί πρόκληση για την αισθητική δερματολογία, και απαιτείται συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής, άσκησης, κατανάλωση υγρών και συνεδριών μεσοθεραπείας, αυτόλογης μεσοθεραπείας και ραδιοσυχνοτήτων.

Τα πρωτόκολλα θεραπειών είναι εξατομικευμένα, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.